"OmaMood" saab reede õhtul särava kulminatsiooni

Sakala
Copy
Viljandi kultuuriakadeemiast väljakasvanud "OmaMood" saab kulminatsiooni reede õhtul Eesti Rahva Muuseumis.
Viljandi kultuuriakadeemiast väljakasvanud "OmaMood" saab kulminatsiooni reede õhtul Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Kuvatõmmis

Reede õhtul saab Eesti Rahva Muuseumis näha Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonnast alguse saanud "OmaMoe" etendust.

"OmaMoe" žürii juht, Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin ütles, et konkursil osalenud kollektsioonid pakkusid nii oma disainifilosoofias kui ka pärandi tõlgendamises üllatusi. "Uus põlvkond jutustab meie käsitöö ajalugu lahti kohati hoopis teisiti."

"OmaMoe" kunstiline juht Triin Amur ütles, et moeetendused jagunevad sel aastal kolme ossa. "Esimene osa on traditsiooniline. Teine plokk on modernsem ja need riided sobivad ka igapäevaseks kandmiseks. Kolmas osa on kontseptuaalne mood."

"OmaMoe" konkursil osales 21 loojat Viljandi kultuuriakadeemiast, Eesti kunstiakadeemiast ja mujalt. Võitjate hulka pääses 12 disainerit. Žürii valikul osutusid väljavalituteks Anneli Oru kollektsioon "Astudes ajaloo ainetel", Anu Sirkase "FUTUKNITS", Cärol Oti "MÖLÜ", Hannes Rüütli "OIU", Kairi Getmani "Getseye", Karolin Kärmi "Näkimadalad", Kertu Kivisiku "Gemma", Kristina Libe ja Monika Hindi "Valge Vorm", Mairo Seire "VABADIK", Piret Alberti ja Taive Peedosaare "Vähem on rohkem! – Juuli", Piret Tiismaa "Hingelilled" ning Vilve Undi "Loodusemustrid".

"OmaMood" on üks kolmest Estonian Fashion Festivali moeüritusest koos "Mood-Performance-Tantsu" ja Antoniuse moeetendusega. Festivali jooksul selgitab rahvusvahelise žürii välja parima, kes esindab Eestit rahvusvahelisel noorte disainerite võistlusel Ukrainas.

"OmaMood" on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna korraldatav moeetendus. Läbi oma kuueaastase praktika on truuks jäädud kohalikust tekstiilipärandist inspireeritud kollektsioonidele. Publiku ette tuuakse ennekõike eesti ning etnograafilist käsitööd väärtustavad disainerid ja kollektsioonid, mida ei kardeta esitleda modernsemas võtmes. "OmaMood" on Eesti moepubliku ette toonud selliseid loojaid nagu Cärol Ott, Kristina Libe ja Monika Hint, Etnowerk ning Katre Arula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles