Hüppetornist alla kukkunud noormees kurtis kuulmise kadumist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi järve hüppetornist alla kukkunud noormees kurtis hiljem, et ta ei kuule ühest kõrvast. Foto on illustratiivne.
Viljandi järve hüppetornist alla kukkunud noormees kurtis hiljem, et ta ei kuule ühest kõrvast. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Neljapäeval kell 18.50 hakkas üks 17-aastane noormees Viljandi järve rannas hüppetorni ülemiselt astmelt vettehüpet sooritama. Hoogu võttes poiss libises õnnetult ja kukkus järve.

Noormees sai ise veest välja, kuid pöördus G4S rannavalvuri poole ja ütles, et ei kuule enam ühest kõrvast. Vetelpäästja kutsus kohale kiirabi, kes vaatas kannatanu üle ja palus tal kontrolliks perearsti poole pöörduda või olukorra halvenedes kohe erakorralise meditsiini osakonda minna.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja sõnul on juba esimestel suplushooaja päevadel vetelpäästjad pidanud korduvalt korrale kutsuma rannalisi, kes iseennast ja teisi hüppetornist hüpates ohtu seavad. Näiteks hüppasid ühed noormehed tagurpidi saltodega tornist vette, ohustades sedasi samal ajal torni juures vees olevaid ujujaid.

"Sõbrad tahavad vahel tornist vette hüpata mitmekesi koos. Ka siis on oht, et hüpatakse teineteisele otsa ja võidakse viga saada," rääkis Raja. Eelmisel suvel libastus üks mees sõbraga hüppetornis hullates, kukkus tornist alla, lõi pea ära ning uppus.

Reeglite järgi võib tornist alla hüpata otse ja ühekaupa ning alles siis, kui torni all teisi ujujaid ei ole. Samuti peab arvestama, et hüppetorni laudis on märjana väga libe ning seal libastudes võidakse tornist alla kukkuda ja viga saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles