Vald seadis tsikliparadiisile motokeelu ning omanik pani paradiisi müüki

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sellist vaatepilti pole Vana-Virite kinnistul aprilli algusest alates nähtud. Ehkki sellise rattaga sõitmine oleks seal isegi lubatud. Foto on tehtud peaaegu viis aastat tagasi, kui Aivar Moks proovis elektriga töötavat krossiratast, mis põrinat ei tee.
Sellist vaatepilti pole Vana-Virite kinnistul aprilli algusest alates nähtud. Ehkki sellise rattaga sõitmine oleks seal isegi lubatud. Foto on tehtud peaaegu viis aastat tagasi, kui Aivar Moks proovis elektriga töötavat krossiratast, mis põrinat ei tee. Foto: Marko Saarm

Sudiste külas tsikliparadiisina reklaamitud rajal ei sõida krossitsiklid 9. aprillist alates, sest siis keelas vald seal müra tekitamise ära. Kinnistu omanik Aivar Moks tegi enda väitel ise tsikliparadiisi tegevusse pausi ning pani kogu 43 hektari suuruse kinnistu müüki.

Kui Vana-Virite kinnistult peaks hakkama mootorrataste põrinat kostma, on vald lubanud omanikule 10 000 eurot trahvi teha.

Pole rada ega tee, vaid rajatis

Enam kui viis aastat on kestnud Sudiste külas vaidlus, kas Aivar Moks tohib oma kinnistul krossitsiklitega inimesi võõrustada ja lubada neil seal ringi sõita. 2013. aastal tekkis Moksile kuuluvale Vana-Virite kinnistule ringrada, millel hakkasid sõitma mootorrattad. Moks ise pole kunagi nõustunud arvamusega, et see võiks olla krossirada, vaid nimetab seda erateeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles