Tõrvikurongkäik läheb läbi linna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna kell 16 asub poolsada maagümnaasiumi õpilast ja õpetajat tõrvikutega rongkäigus teele läbi Viljandi.

Ettevõtmine kuulub maagümnaasiumi 134. aastapäeva tähistamise ürituste sarja ning tunni aja jooksul käiakse läbi need Viljandi kultuuriloolised paigad, mis on kooliga seotud.

Rongkäik algab Uueveski tänava õppehoone eest. Peatus tehakse kunagise põllumeeste seltsi maja, praeguse algklasside õppehoone, Carl Robert Jakobsoni ja Johann Köleri ausamba, Viljandi raekoja ning August Maramaa ausamba juures.

Edasi liigub delegatsioon Jaani kiriku juurde, kus õnnistati maagümnaasiumi lipp. Seejärel mälestatakse Johan Laidoneri ausamba juures kooli vilistlasi ja Vabadussõjas langenuid. Tõrvikutega valgustatud teekond lõpeb küüditatute ja represseeritute mälestusmärgi juures, kus meenutatakse lahkunud õpetajaid ja õpilasi.

Üheteistkümnenda klassi õpilased esinevad peatuspaikades ettekannetega ja süütavad lugupidamise avaldamiseks mälestusküünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles