Viljandi kinnisvaraturg elab vaikelu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris tehti Viljandis 23 ostu-müügitehingut.
Novembris tehti Viljandis 23 ostu-müügitehingut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütiku Risto Vähi novembrikuise Viljandimaa kinnisvaraturu ülevaatest selgub, kinnisvaraturg oli oktoobriga võrreldes mõneti vaiksem.


Novembris tehti Viljandis 23 ostu-müügitehingut, mida on nelja võrra vähem kui oktoobris. Võrdluseks olgu toodud, et eelmise aastal novembris vormistati Viljandis 28 müügitehingut.

Kortereid müüdi eelmisel kuul oktoobriga võrreldes kahe võrra enam, 19. Keskmine ruutmeetri hind langes aga teist kuud järjest – oktoobriga võrreldes 3,4 protsenti, tasemele 413 eurot. Viljandi majade ja elamukruntide turg on vaikne, üksikuid suuremaid tehinguid on tehtud maakonnas. Selles osas püsib müügipakkumiste hulk varasemaga samal tasemel.

Novembris tehti Eestis maa-ameti andmetel 3067 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on paarikümne tehingu võrra oktoobrist vähem. Samas on see 2,7 protsenti enam kui mullu samal ajal. Võrreldes möödunud aastaga, on Eesti kinnisvaraturg olnud tänavu aktiivsem: kui mullu kerkis ostu-müügitehingute hulk üle 3000 vaid aprillis ja detsembris, siis tänavu on see tase ületatud juba augustist alates.

Kinnisvara müüdi kokku 169 miljoni euro eest. Korterite keskmised ruutmeetrihinnad kerkisid kuu jooksul enamikus vaadeldavatest linnadest, kuid langesid Tartus, Rakveres ja Viljandis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles