Pärimusmuusika festivalil jääb prahti aina vähemaks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi folgifestivalil kogutakse jäätmeid liigiti. Tänavu paigutatakse konteinerid kolmekaupa, et prügi kindlasti õigesse kohta jõuaks.
Viljandi folgifestivalil kogutakse jäätmeid liigiti. Tänavu paigutatakse konteinerid kolmekaupa, et prügi kindlasti õigesse kohta jõuaks. Foto: Ruudu Raudsepp

Suurtel, mitu päeva vältavatel festivalidel tekib tonnide viisi prügi. Igasuvine Viljandi pärimusmuusika festival on juba aastaid seadnud eesmärgiks hakkama saada võimalikult keskkonnasõbralikult ja jäätmete hulka aina vähendada.

Pärimusmuusika festivali jäätmekorralduspealik Kirsika Meresmaa ütles, et kuigi rahva hulk folgil on aastate jooksul olnud üsna stabiilne, on jäätmete hulk viimastel aastatel vähenenud. «Jäätmete koguhulk oli 2017. aastal 37,2 ja 2018. aastal 32,7 tonni.»

Meresmaa sõnutsi astub festival tänavu segaolmejäätmete vähendamise teel suure sammu edasi. Nimelt loobutakse esimest korda täielikult ühekorraplastnõudest. Festivalitiimi tarvis on sel aastal korduskasutatavad nõud, mida pestakse. Külastajatele on biolagunevad nõud, mis tuleb pärast kasutamist visata biojäätmete konteinerisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles