Jaak Madison oma viimasele Viljandi linnavolikogu istungile ei jõudnud (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Jaak Madison mai istungile ei jõudnud ning tema saldoks jäi Viljandi volikogus osalemine kaheksal istungil 20 võimalikust.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Jaak Madison mai istungile ei jõudnud ning tema saldoks jäi Viljandi volikogus osalemine kaheksal istungil 20 võimalikust. Foto: Juhan-Mart Salumäe

Ehkki nädala algul kinnitas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Jaak Madison, et tema viimane istung Viljandi volikogus on sel neljapäeval, siis eile ta istungile ei jõudnud.

"Päevakava läks kinni," nentis Madison reede ennelõunal. Oma seletust mööda osales ta samal ajal europarlamendi uue fraktsiooni asutamise koosolekul Tallinnas ega saanud Viljandisse sõita.

Neljapäeval olid Viljandi volikogus kohal kõik liikmed välja arvatud Jaak Madison.

Seni riigikokku kuuluv ja õige pea europarlamenti siirduv Madison nimetas nädala hakul kahe tooli seadust halvaks, sest korraga riigikogus ja kohalikus volikogus tegutsemiseks jääb ajast puudu. Lisaks Madisonile kuuluvad korraga Viljandi volikokku ja riigikokku veel volikogu esimees Helir-Valdor Seeder, Helmen Kütt ja Rein Suurkask.

Siirdumine Euroopa parlamenti tähendab Madisonile, et seaduse kohaselt peab ta lahkuma nii riigikogust kui Viljandi volikogust. Madison lubas järgmisel nädalal konsulteerida linnasekretäriga, kas tal on mõistlik esitada lahkumiseks avaldus ja taanduda kohe või oodata ära 15. juuni, mil tõenäoliselt kinnitatakse ametlikult europarlamendi valimistulemused ning tema volitused Viljandi volikogus lõpevad automaatselt.

Viljandi volikogu järgmine istung on 20. juunil ning selleks ajaks peab EKRE leidma volikokku uue liikme. Esimene asendusliige on ettevõtja Kaido Kivisild, kes avaldas nädala hakul arvamust, et tõenäoliselt ei võta ta kohta vastu.

Jaak Madison on Viljandi volikogu praeguse koosseisu suurim puuduja. Senisest 20 istungist on ta osalenud kaheksal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles