Eeskujuliikumine kutsub lapsele pai tegema

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Eeskujukmpaania plakat
Eeskujukmpaania plakat Foto: Eeskujukampaania eestvedajad

Eeskujuliikumine Valge Õhupall kutsub kõiki emasid ja isasid üles katkestama laupäeval, 1. juunil kell 11.11 üheks minutiks kõik muud tegevused, et teha oma lapsele pai.

Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigi aastapäeval presidendi algatatud kallistamise minutist. "Pai tehes näitame hoolivust ja loome turvatunde, mida vajavad nii väikesed kui suured. Üks pai võib tähendada rohkem kui tuhat sõna, andes lapsele suuna õigetele väärtustele," ütles Valge Õhupalli eestvedaja Tarmo Vahemets.

Pai erilisus tuleb esile vaid siis, kui seda teeb lapsele väga lähedane inimene, näiteks lapsevanem või vanavanem. Kui laps on 1. juunil kell 11.11 teie kõrval, on see õige hetk näidata oma hoolivust, last tunnustada ja innustada. Kui lähedastel pole võimalik sel hetkel lapse kõrval olla, saab pai teha mõttes või talle helistades.

Samamoodi võib ühiseid emotsionaalseid hetki oma lähedastega jagada sotsiaalmeedias. Palume sotsiaalmeedias avaldatavatele postitustele lisada teemaviiteid #lapselepai, #teemepai, #terveeestihoolib ja #valgeohupall.ee. Võimaluse korral võiks üritustel ning paidest tehtud fotodel ja videoklippidel kasutada valgeid õhupalle.

Aktsiooni toimumise hetke aitavad meelde tuletada raadiojaamad ja üle Eesti suurimate kaubanduskettide kauplustes mängivad siseraadiod.

Rohkem infot aktsiooni kohta leiab Valge Õhupalli kodulehelt https://valgeohupall.ee ja Facebooki lehelt https://www.facebook.com/valgeohupall.

Eeskujuliikumise Valge Õhupall on ellu kutsunud EV100 osana väärtuspõhise kingituse Aga Mina ühitegevustes osalenud organisatsioonid. Eeskujuliikumise Valge Õhupall eesmärk on tervema ja turvalisema Eesti kujundamine, tehes seda oma isikliku eeskuju kaudu, teatas Tarmo Vahemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles