Linn loobus üürnikega korterite müügist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kuu aega elasid selle maja üheksa korteri elanikud teadmises, et kui nad sel suvel eluruumi linnalt välja ei osta, siis müüakse nende korter kellelegi võõrale. Nüüd loobus linn müügiplaanist.
Kuu aega elasid selle maja üheksa korteri elanikud teadmises, et kui nad sel suvel eluruumi linnalt välja ei osta, siis müüakse nende korter kellelegi võõrale. Nüüd loobus linn müügiplaanist. Foto: Marko Saarm

Oht, et Viljandi linnale kuuluvates korterites üürnikena elavad inimesed peavad talve hakul eluruumidest välja kolima, kadus sel nädalal, sest linnajuhid otsustasid, et neid kortereid oksjonile ei panda.

Praeguseks on linna ettepanekule osta korter endale vastanud 17 üürnikust neli. Nemad on valmis korteri ära ostma turuhinnast veerandi võrra odavamalt. Ülejäänud 13 eluruumi oleksid linnavalitsuse esmase kava kohaselt läinud koos üürilepingutega oksjonile, kuid sel nädalal loobusid poliitikud algsest kavast.

Palju pisaraid ja vaidlusi

«Eeldasime ja lootsime, et soodushinnaga ostmise võimalust kasutab rohkem üürnikke,» selgitas abilinnapea Kalvi Märtin varasemast plaanist loobumist. Kui palju mõjutas ümberotsustamist plaani ümber tekkinud avalik vaidlus ning linnajuhtide kohta tehtud kriitika, mis võrdles üürnikega korterite müüki küüditamisega, ei osanud Märtin vastata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles