Politseireid võtab sihikule autojuhtidest nutisõltlased 

Sakala
Copy
Autojuhtimise ja nutitelefoni vahel on raske tähelepanu jagada.
Autojuhtimise ja nutitelefoni vahel on raske tähelepanu jagada. Foto: Tairo Lutter

Tänase päeva jooksul kontrollivad politseinikud üle Eesti roolikeerajate võimet juhtida autot nutiseadet kasutamata, samuti pööratakse tähelepanu turvavöö kasutamisele.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul on turvavöö kasutajate arv aasta-aastalt suurenenud. 

"Siiski paneb muretsema paljude bussisõitjate hooletu käitumine, kes jätavad turvavöö kinnitamata isegi siis, kui bussijuht palub seda enne sõidu algust teha," ütles Loigo. "Kui bussis on istmel turvavöö olemas, tuleb seda kindlasti kasutada. Liiklusõnnetuse korral päästab kinnitatud turvavöö suurematest vigastustest.“

Loigo sõnul on aga üha suurem mure see, et osa autojuhte ei suuda sõidukit juhtida nii, et nad on nutiseadmest mõnigi minut eemal. 

"Nutisõltuvus on sama suur probleem kui alkoholi- või narkosõltuvus ja näeme seda ka tänavapildis," rääkis politseinik. "Iga täiskasvanud inimene, kes sõidutab autoga oma lapsi ja sõnumineerib samal ajal sotsiaalmeedias või räägib telefonitsi, peaks mõtlema, mis eeskuju ta oma lastele annab. Probleemi üks lahendusi on professionaalse abi otsimine, sest nutisõltuvus ohustab nii juhti ennast kui ka teiste liiklejate turvalisust. Nende sekundite jooksul, kui juhi pilk on suunatud telefoniekraanile ja mitte teel toimuvale, on sõiduk sisuliselt ilma juhita."

Sel aastal on Eestis juhtunud rohkem kui 450 liiklusõnnetust, neis on hukkunud 24 inimest ja saanud vigastada rohkem kui 570 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles