Vilja tänava kanti tuleb valgus tagasi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja tänaval ja selle ümbruses on tänavalaternad enam kui nädalapäevad rikkis olnud. Hiljemalt jõuludeks säravad need taas.
Vilja tänaval ja selle ümbruses on tänavalaternad enam kui nädalapäevad rikkis olnud. Hiljemalt jõuludeks säravad need taas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Vilja tänaval ja selle ümbruses, kus tänavalaternad viimase tormiga rivist välja läksid, on endiselt pime. Neil päevil alustatakse seal liinide ja postide vahetamist ning jõulud peaksid siiski lambivalgel tulema.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa tõdes poolteist nädalat pimedust kannatanud piirkonnast rääkides, et linna tänavavalgustuse kiireks parandamiseks on tänavu kulunud kaugelt rohkem, kui oli plaanitud.

«Selle aasta eelarves on linna tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks ette nähtud 19 000 eurot, praeguseks on kulunud aga 60 000,» rääkis Triisa.

Summa kolmekordistamisest hoolimata on valgustusvõrk endiselt kehvas seisus ning Vilja tänav on selle ilmekas näide. Tugeva tuulega tulid liinid alla ning kolm laternaposti olid nii mädad, et neile uuesti liine külge panema hakata poleks olnud mõtet.

Vilja tänaval ja selle läheduses elavad inimesed ei pea siiski enam kaua kottpimeduses tööle ja koju kõndima, sest kohe alustatakse liinide ja oma aja ära elanud postide vahetamist. Abilinnapea sõnul saavad tööd valmis hiljemalt jõuludeks.

«See linnaosa veel korda ei saa,» ei teinud Rein Triisa Pärnu maantee äärde jääva piirkonna tänavavalgustusest kõneldes saladust. Vahetamist vajavaid laternaid ja poste seal tema kinnitusel jagub.

Kogu Viljandi tänavavalgustuse kordategemine läheks maksma 1,7 miljonit eurot. Selle käigus tuleks välja vahetada umbes 1700 laternat, 43 voolukilpi ja 17 kilomeetrit liine. Raha selleks loodetakse saada saastekvootide müügi summast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles