Peatoimetajad nõuavad postiseaduse täitmist

Sakala
Copy
 Mõnel pool ei jõua tellitud väljaanded tellijani mitme päeva jooksul.
 Mõnel pool ei jõua tellitud väljaanded tellijani mitme päeva jooksul. Foto: Arvo Meeks

Eesti meediaettevõtete liitu kuuluvate väljaannete peatoimetajad pöörduvad Eesti Vabariigi valitsuse poole palvega tagada postiseaduses sätestatud universaalse postiteenuse täitmine, konkreetselt perioodika kojukanne seaduses ettenähtud päevadel ja kvaliteedistandardi järgi.

Peatoimetajate hinnangul on tekkinud olukord, kus mitmes piirkonnas, näiteks Raplamaal ja Jõelähtme vallas Harjumaal, ei jõua post tellijateni mitme päeva jooksul, mistõttu on lugejad hakanud ajalehtede tellimustest loobuma.

"Anname endale aru Omniva majandusprobleemidest, kuid eelmisel aastal suurendas riik maakojukande dotatsiooni poole miljoni euro võrra ning nüüd on dotatsiooni suuruseks 1,8 miljonit eurot aastas," seisab täna peatoimetajate päeval vastu võetud avalduses. "Oleme asunud Omnivaga läbirääkimistesse, selgitamaks, kas see summa on piisav." Peatoimetajad avaldavad lootust, et selles küsimuses jätkub riigi, Omniva ja väljaannete vastastikune suhtlemine. "Olenemata tulemustest, peaks vahepeal olema tagatud teenuse jätkumine vastavalt seadusele.“ 

Pöördumisele on alla kirjutanud Eesti meediaettevõtete liidu peatoimetajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles