Üks küsimus

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Nõmmik
Inga Nõmmik Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi majandusameti keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik, miks võeti Tallinna tänaval endise vangla kõrval kulgeva kõnnitee äärest puud maha?

Allee vajas uuendamist. Nende puude tervis ei olnud hea, kahju oli teinud tüvemädanik. Teine põhjus oli see, et seal kasvas 43 eri liiki puud ehk tegu ei olnud korrektse alleega.
Raietööd oli mõistlik teha vanglahoonete lammutamisega ühel ajal, sest uusehitise rajamise ajal oleksid puud saanud räsida.
Tänavalõik ei jää siiski tühjaks: uusehitise arendaja on võtnud oma kohuseks istutada asemele 23 suurelehist pärna. 11 pärna istutatakse Uku ja 12 pärna Tallinna tänava äärde. Varasemaga võrreldes tuleb vähem puid, sest Tallinna tänava äärde ei rajata enam kaherealist alleed.
Arendaja istutab lisaks 21 punast tamme kinnistu põhja- ja lääneküljele, kus varem kõrghaljastust ei olnud. Seega saavad kõik mahavõetud puud asendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles