Pagariäri, mis hoiab elus vanu maitseid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jevgeni Ilves ja ahjusoojad juustuküpsised, mida hakati tegema kliendi soovidele vastu tulles.
Jevgeni Ilves ja ahjusoojad juustuküpsised, mida hakati tegema kliendi soovidele vastu tulles. Foto: Marko Saarm

Mulgi Pagar alustas 1980. aastate lõpul, kui eraisikud võisid defitsiidi vähendamiseks kooperatiive asutama hakata, ning pole kliendipuuduse üle kurtma pidanud. Ka päeval, mil Sakala ajakirjanikud seal külas on, tuleb iga natukese aja tagant keegi ja ostab värskeid saiakesi või kooke.

Nii mõnigi on muutunud püsikundeks, kelle soove teab klienditeenindaja juba peast. Omanik Jevgeni Ilves samuti. Ühe inglise keelt rääkiva noormehe kohta ütleb ta näiteks: «Tema on hispaanlane, kes on kultuuriakadeemias vahetusüliõpilane. Ta tuleb ja ostab alati mitut sorti asju.»

Tagasi üles