Uue konkurendi tulek sundis vana tegijat kiirelt liigutama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofotole on rohelisega märgitud need krundid, mis kuuluvad Viljandi Centrumile. Firma omanikel on seega võimalus laiendada ostukeskust kahes suunas. Kollasega on piiratud need maatükid, mille Viljandi Centrum on nüüdseks maha müünud.
Aerofotole on rohelisega märgitud need krundid, mis kuuluvad Viljandi Centrumile. Firma omanikel on seega võimalus laiendada ostukeskust kahes suunas. Kollasega on piiratud need maatükid, mille Viljandi Centrum on nüüdseks maha müünud. Foto: Elmo Riig (montaaž)

Enam kui kümme aastat Viljandi suurimat ostukeskust pidanud Centrumi omanikud leidsid, et üle tänava rajatava suure kaupluse tulekuks peab valmis olema, ning ostsid postkontori hoone.

Rohkem kui poole miljoni euro eest soetatud postkontoriga on naaberkrundil asuva Centrumi omanikel vähemalt kolm plaani.

«Midagi ei juhtu ka siis, kui me seal majas midagi ei tee,» tutvustas esimest võimalust aktsiaseltsi Viljandi Centrum üks omanikke Tiit Maisa. «Majas on ja jäävad alles tugevad rentnikud.»

Teisena kaalutakse varianti ehitada täis postimajatagune ala, mis on praegu aiaga piiratud, ja saada nii juurde ligi 2000 ruutmeetrit äripinda. Kolmas võimalus on praegune postkontor sootuks maha lammutada, ehitada uus maja ja siduda see Centrumiga.

Laienemise kaks suunda

Nii Tiit Maisa kui koos temaga Centrumi ehitanud Tauno Tuula kinnitasid, et keskuse arendamiseks oli impulss tulnud vangla kohale kavandatavast kaubanduskeskusest. «Oleme aastaid olnud Viljandi suurim ärikeskus ja selle staatuse säilitamise nimel tuleb nüüd liigutada,» ütles Tuula.

1998. aasta detsembris avatud Viljandi suurim ostukeskus on laienemisplaane haudunud juba aastaid. Buumiaja lõpul asusid omanikud tegutsema, et rajada Centrumi ja bussijaama vahelise parkla asemele neljakorruseline hoone. Majanduslanguse saabudes pandi see idee seisma.

Nüüd on Maisa ja tema äripartnerid seda meelt, et laieneda tasuks hoopis postkontori poole. «Meil on pidevalt ruumipuudus olnud,» lausus Maisa. Tema ütlemist mööda on 13 aasta jooksul Centrumis vahetunud vähem kui kümme rentnikku ja enamik neist sooviks kauplemiseks pinda juurde.

«Postkontori suunas ehitades saaksime välja arendada selle nurga ja säilitaksime krundi sisse jääva korraliku parkla,» seletas Maisa. Samas kinnitas omanik, et ka bussijaama poole ehitamise plaanist pole lõplikult loobutud, ehkki kindlaid ja ajaliselt piiratud ideid selles osas pole.

Postkontor jätkab

Eesti Post sai Viljandis kontori müügiga 561 000 euro võrra rikkamaks, kuid peab edaspidi seal toimetamise eest renti maksma. Hoonest välja postkontor ei koli.

Eesti Posti kinnisvarakomisjoni esimees Kalle Kasekamp selgitas, et Tallinna tänava ääres aadlipreilide pansionaadi ja Centrumi vahel seisev hoone ei vastanud enam postifirma vajadustele, sest see oli liiga suur.

Hoone üks korrus on juba välja renditud kultuuriakadeemiale tekstiiliinkubaatoriks.

Postkontori hoones on ruumi üle 1600 ruutmeetri. Müüki pandi see kolm aastat tagasi, kuid esimene ostuhuviline tekkis mullu. Siis ei jõudnud majaomanik ja ostasoovija hinnas kokkuleppele ning tehing jäi ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles