Põhja Konn annab Viljandi lossimägedes öökontserdi

Sakala
Copy
Põhja Konn pakub Viljandi lossimägedes valgust ja rokki.
Põhja Konn pakub Viljandi lossimägedes valgust ja rokki. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Hansapäevade ajal 7. juuni südaööl astub Viljandi lossimägedes Kaevumäel öökontserdiga publiku ette rokkbänd Põhja Konn. Esitamisele tuleb 2018. aastal 15 palast koosneva duubelvinüülina üllitatud albumi "Põhja Konn" kava täies ulatuses. Sellega tõmmatakse joon alla vanale kavale, et naasta proovi- ja stuudioruumidesse ning anda selle aasta lõpus välja uus album.

Öökontserdil loovad valguskunstnik Priidu Adlas ja visuaalikunstnik Aljona Movko visuaalse maailma, millest võib leida viiteid Põhja Konna mõjutanud artistidele ja elutunnetusele. Priidu Adlas lähtub kohaspetsiifikast, kasutades ära Viljandi konvendihoone avausi ja seina taga laotuvat maastikku. Aljona Movko katab terve konvendihoone seina liikuvate piltidega.

"Kui oleme kütnud põnevust üksteise ellu nii jutu kui ka tegudega väljaspool ühist lavalaudade trampimist, siis ei ole ühtegi põhjust, miks peaksime jätma kinni haaramata meid kokku toonud juhustest, vestlustest ja sellest elust ning hetkest, mil pidada polüloogi meile endile kõige sobivamate instrumentide kaudu," tutvustas bändi järgmist albumit Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

Uuele kauamängivale jõuavad lisaks bändi omaloomingule seaded Erkki-Sven Tüüri bändi In Spe teostest "Uus ja vana", "Päikesevene", "Antidolorosum", "Isamaa" ning "Igavik".

Ansambli uus album, mis ilmub selle aasta lõpus, sünnib koostöös vokaalansambliga Vox Clamantis ja Estonian Cello Ensemble’iga. Lisaks liituvad tolle ettevõtmise jaoks bändiga laulja Mikk Dede ja löökpillimängija Lauri Metsvahi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles