46 kilomeetri pikkune rada Mõisakülla lõpeb tegelikult üheksandal kilomeetril koera juures, kes pole kuri, aga kelle närvid on läbi. Koera ennast ma küll ei kohanud, aga nii on tema kohta kirjutatud sildile aiaväraval. Edasi on võimalik minna, aga teekonda Õissu tuleb GPS-i abil otsida ja see teekond sobib neile ratturitele, kellele meeldib ratast seljas tassida.

Jutt käib Green Railwayst ehk Roheliste Rööbaste matkarajast. Aga alustame algusest.

Eelmise aasta 7. oktoobril sõitis punt rattureid Viljandi linnapea ja vallavanema osalusel avatuks Green Railway Viljandimaa osa, mis seletuste kohaselt kulgeb mööda kunagise kitsarööpmelise raudtee tammi Viljandist Mõisakülla. Avamissõit lõppes küll Kivi turismitalu juures, aga sõiduga kaasaskäinud pressiteade kinnitas, et rada on valmis.

Töö oli suur, kallis ja rahvusvaheline. Juba paar nädalat pärast avamist hakkas Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg tegema ettevalmistusi, et raudteeta jäänud raudteelinnas raudteeturiste vastu võtta. Nood pidid tulema jala või rattaga just seda Green Railwayd mööda. Talvel tõid Roheliste Rööbaste tegijad Lätist tähtsa auhinna selle raja ehitamise eest.

Kommentaarid
Copy