Leie kooli saatus kõlgub maa ja taeva vahel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Märtsis viis päeva enne volikogus otsuse langetamist käisid Viljandi valla juhid Leie rahvale kooli kaotamise põhjuseid selgitamas. Rahvas polnud otsusega nõus ning õpilased avaldasid juba siis veendumust, et Leie kool jääb.
Märtsis viis päeva enne volikogus otsuse langetamist käisid Viljandi valla juhid Leie rahvale kooli kaotamise põhjuseid selgitamas. Rahvas polnud otsusega nõus ning õpilased avaldasid juba siis veendumust, et Leie kool jääb. Foto: Elmo Riig

Kuigi Viljandi vallavolikogu otsustas, et sügisest liidetakse Leie kool ja lasteaed Kalmetu kooliga ning vanemate klasside õpilased peavad hakkama kaugemal tundides käima, pole kooli kadumine siiski selge, sest kohtus seatud õiguskaitse ei luba vallal kooli muuta.

«Oleme ootel,» ütles Viljandi vallavanem Alar Karu. «Oleme võtnud seisukoha, et kui kohtuotsus tuleb enne 25. augustit, siis jõuame veel vallavolikogu otsuse järele minna. Aga kui otsus tuleb hiljem, jätkab Leie kool sügisel senises suuruses.»

Veel samal päeval, kui Viljandi valla poliitikud otsustasid Leie kooli kaotamise, pöördusid kuus lapsevanemat kaebusega Tartu halduskohtu poole ja palusid selle otsuse tühistada. 8. mail tuli kohtust määrus, mis teatas, et lapsevanemate palve on menetlusse võetud ning on seatud ka esmane õiguskaitse, mis ei luba kooli kaotada ega sealsete klasside arvu vähendada enne, kui kohus on teinud lõppotsuse. Millal see juhtub, pole teada. Praegu on kohus andnud Viljandi vallale 5. juunini aega esitada kaebusele oma vastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles