Cleveron valib välja kiireima elektrijalgratta

Alice Lokk
, reporter
Copy
Cleveroni tootearendusvõistlusel võtavad mõõtu elektrijalgrattad. Pilt on illustratiivne.
Cleveroni tootearendusvõistlusel võtavad mõõtu elektrijalgrattad. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Järgmisel nädalavahetusel on Kõrgemäel Cleveroni tootearendusvõistlus, millel selgitatakse välja kiireim elektrijalgratas.

Võistlusele kandideeris 17 meeskonda, kellest finaali jõudis kümme paremat. Aprilli lõpus oli tiimidel vaja raporteerida tootearenduse progressist, et žürii veenduks tiimi pühendumuses, kompetentsuses ja meeskonnatöös.

Finaali said meeskonnad Tii, Honorouble Drop, Carbomania, Lendav Hollandlane, Electric Recycle, Uus Luud, Küberfüüsikud, Optibike, Team-8 ja Wolfgang. Meeskondadega saab lähemalt tutvuda Digigeeniuse leheküljel.

Reeglid näevad ette, et finaalis peab võistleja kogu aeg väntama, pedaale seisma jätmata. Mootori võimsusel ei ole piiranguid, kuid mootor tohib töötada ainult abimootorina väntamise ajal. Elektriratas peab olema kaherattaline ning sellel peavad olema mootorist sõltumatud pidurid. Võidab see elektrijalgratas, mis sõidab Kõrgemäest üles kõige kiiremini.

Peaauhind on 5000 eurot. Geenius.ee lugeja lemmiku auhinna 2500 eurot võidab enne finaali kõige rohkem hääli kogunud toode. Parima disaini rakendaja 2500-eurose auhinna võidab lahendus, mis seob tehnoloogilised võimalused, ergonoomika ja esteetika tervikuks.

Arvestust peetakse ka vabaklassis, kus huvilised saavad oma elektrijalgrattaga võistlema tulla, et võita rajarekordi karikas.

Finaal on 8. juunil kella 11–13 Kõrgemäe tänaval.

Eelmise Cleveroni tootearendusvõistluse võitsid Margus Lihulinn ja Tauri Räbokon, kes ehitasid kahe kuuga valmis isetoimetava lumesaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles