Sisukord
Paberleht
Postimees

Pereema võitleb tervislike näksidega suhkru vastu

3 min lugemist
Kõige suuremat vaeva peab Julia Lipp nägema puuvilju koorides ja viilutades, ülejäänud töö teeb ära dehüdraator. FOTO: Erakogu

Praegu on väga populaarne valmistada igasuguseid tervisele kasulikke näkse ning turu- ja poeletid on neist lausa lookas. Tervislike valikute vastu huvi tundvale 32-aastasele Julia Lipule hakkas internetis silma, et puuviljakrõpse saab üsna lihtsalt teha koduski. Et aiamaalt jäi maasikaid, ­õunu ja pirne liiga palju üle, aga moosi keeta talle väga ei meeldi ja suhkrust hoiab ta pigem eemale, tunduski paslik proovida, kuidas asi käib.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Esmalt tellis Lipp välismaa netipoest dehüdraatori. See on toidukuivati, milles kuivatus käib seadmesse paigaldatud ventilatsioonisüsteemi kaudu. Vaikselt hakkaski ta katsetama. Dehüdraatorist käisid läbi kõikvõimalikud viljad, mis ette juhtusid: õunad, pirnid, banaanid, apelsinid, viigimarjad, maasikad, mangod. Ta katsetas isegi arbuusiga. Sellest küll esimese hooga midagi välja ei tulnud, aga sellest siiski peaks olema võimalik puuviljakrõpse teha.

08.08.2020 11.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto