Pereema võitleb tervislike näksidega suhkru vastu (1)

Copy
Kõige suuremat vaeva peab Julia Lipp nägema puuvilju koorides ja viilutades, ülejäänud töö teeb ära dehüdraator.
Kõige suuremat vaeva peab Julia Lipp nägema puuvilju koorides ja viilutades, ülejäänud töö teeb ära dehüdraator. Foto: Erakogu

Praegu on väga populaarne valmistada igasuguseid tervisele kasulikke näkse ning turu- ja poeletid on neist lausa lookas. Tervislike valikute vastu huvi tundvale 32-aastasele Julia Lipule hakkas internetis silma, et puuviljakrõpse saab üsna lihtsalt teha koduski. Et aiamaalt jäi maasikaid, ­õunu ja pirne liiga palju üle, aga moosi keeta talle väga ei meeldi ja suhkrust hoiab ta pigem eemale, tunduski paslik proovida, kuidas asi käib.

Esmalt tellis Lipp välismaa netipoest dehüdraatori. See on toidukuivati, milles kuivatus käib seadmesse paigaldatud ventilatsioonisüsteemi kaudu. Vaikselt hakkaski ta katsetama. Dehüdraatorist käisid läbi kõikvõimalikud viljad, mis ette juhtusid: õunad, pirnid, banaanid, apelsinid, viigimarjad, maasikad, mangod. Ta katsetas isegi arbuusiga. Sellest küll esimese hooga midagi välja ei tulnud, aga sellest siiski peaks olema võimalik puuviljakrõpse teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles