Elukaaslase peksja läks aastaks vangi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lähisuhtevägivald viis mehe aastaks vangi. Foto on illustratiivne.
Lähisuhtevägivald viis mehe aastaks vangi. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohus saatis aastaks vangi 24-aastase mehe, kes peksis korduvalt oma elukaaslast ning ähvardas teda politseinike saabumise ajal ära tappa, kui ohver vait ei ole.

Kohtuotsusest selgub, et peksmise eest varemgi vangis istunud ning elukaaslase löömise ajal peksmise ja ähvardamise eest tingimisi vangistust kandnud mees lõi naist märtsis kahel korral.

Esimene juhtum leidis aset 7. märtsi öösel kella 4 ja 5 vahel, kui mees lõi elukaaslast kaks korda rusikaga näkku. Teine juhtum oli kümmekond päeva hiljem, kui mees hakkas varahommikul kella 5 ja 8 vahel oma korteris naist elutoa diivanil lööma.

Kui elukaaslane näkku saadud rusikahoobist põrandale kukkus, jätkas mees peksmist rusikatega ning lõi mitmel korral ka jalaga pea piirkonda. Naise haavadest voolas põrandale verelomp ning peksja surus kannatanu nägu vere sisse.

Kella 8 ajal jõudsid korteri ukse taha politseinikud, mille peale lohistas mees oma ohvri kätest tirides elutoast magamistuppa ja käskis tal vait olla. Vastasel juhul ähvardas ta elukaaslase kõri noaga läbi lõigata ning surus põlvega naise kõrile.

Kohus mõistis mehele selle teo eest kahe kuu pikkuse vangistuse, aga liitis sellele 2017. aastal määratud karistuse ja nii tuleb mehel olla vangis 11 kuud ja 28 päeva.

2017. aastal mõistis kohus sama mehe süüdi Viljandis Alexela tanklas asetleidnud ähvardamise ja löömise pärast. Väidetavalt põhjustas toonase löömingu võla väljanõudmine.

Oma elu jooksul on nüüd 24-aastane mees olnud ka vanglas, kuhu ta sattus samuti peksmise pärast. Kusjuures vanglas pikendati tema karistust kahel korral, esimesel juhul oli põhjuseks vangivalvuri solvamine ja teisel juhul peksis ta koos kaasosalisega üht kaasvangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles