Reedel toimub lossimägedes õuefestival Folkloob

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Festivalil astub teiste esinejate seas püünele Zetod
Festivalil astub teiste esinejate seas püünele Zetod Foto: Joel Urbel

Reedel, 24. mail toimub Viljandis pärimusmuusika aidas ja Esimesel Kirsimäel uus ja värske kevadine õuefestival Folkloob. Teiste seas astuvad üles praeguse aja parimad pärimusmuusika ja elektroonilise pärimusmuusika viljelejad eesotsas Sander Mölderiga, kes esitleb koos bändiga oma viimast kauamängivat "TIKS 071". Plaat põhineb Ingrid Rüütli kogutud Saaremaa ja Muhu regivärsilistel rahvalauludel, kuid on segatud moodsa elektroonilise muusikaga.

Eesti pärimusmuusika keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Annika Vihmann andis teada, et lisaks Sander Mölderile näeb õhtu jooksul laval folgilegende Zetosid, reggae- ja ska-stiili viljelevat Angust ning eriliste visuaalide ja elektroonilise pärimuse poolest tuntud Oopust.

Hilisõhtuste biitide ja rütmide eest hoolitseb Tõnu Tubli, kes on oma osavust trummide taga tõestanud kuulsas pärimusbändis Trad.Attack!. DJ-de nimekirja eesotsas troonivad Viljandi kohaliku peoformaadi "Hype The Funk" residendid DJ Ats, DJ MAD.IS, DJ Valtié, keda toetavad DJ Waarikas ehk Jalmar Vabarna ning DJ Mur ehk Merike Paberits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles