Restaureerimistoetuste küsijad said ajapikendust

Margus Haav
, reporter
Copy
Siia tuleb uks varsti tagasi. Lossi tänava alguses asuva Enn Põldroosi eramuuseumi maja uks on üks nendest, mis saavad tänu restaureerimistoetusele korda tehtud.
Siia tuleb uks varsti tagasi. Lossi tänava alguses asuva Enn Põldroosi eramuuseumi maja uks on üks nendest, mis saavad tänu restaureerimistoetusele korda tehtud. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus pikendas restaureerimistoetuste avalduste vastuvõttu vanalinnas asuvate ajalooliste hoonete korrastamiseks. Avaldusi on võimalik arhitektuuriametile esitada kuni 1. juunini.

Toetust saab küsida ehitiste akende, uste, luukide ja arhitektuursete detailide, nagu näiteks rõdud, trepid, sambad, tuulelipud ja piirded restaureerimistöödeks ja ajalooliste hoonete värvimiseks.

«Põhiliselt küsitakse toetust akende ja uste restaureerimiseks,» rääkis linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman. «Huvitaval kombel aga oli tänavu abikõlblikke taotlusi vähevõitu ning seetõttu pikendasimegi taotlemise tähtaega. Pärast pikendamist on saabunud juurde veel mitu taotlust ja ma ­tean, et mõnda veel praegu kirjutatakse. Loodan väga, et nende hulgas on ka paar ilusat vanalinna mälestist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles