Traditsiooniline spordipidu toob väljakud rahvast täis

Priscilla Õmblus
Copy
Mullustel Sakala mängudel tõi Viljandi vallale kergejõustikus enim punkte Ülari Kais, kes oli kiireim nii 800 kui 1500 meetri jooksus.
Mullustel Sakala mängudel tõi Viljandi vallale kergejõustikus enim punkte Ülari Kais, kes oli kiireim nii 800 kui 1500 meetri jooksus. Foto: Marko Saarm

Juba täna õhtul saab Abja spordihoones tõstmisvõistlusega alguse pika ajalooga Sakala suvemängude programm, ehkki mängude ametlik avamine on laupäeval. Parimad selguvad tänavu kümnel spordialal.

Esimesed Sakala mängud leidsid aset 1939. aastal. «Kavas olid kergejõustik, tennis, raskejõustik, ujumine, poks, tõstmine, maadlus, võrkpall ning Viljandi ja Põltsamaa linna jalgpallivõistlus,» sedastas tänavuste, 14. suvemängude korraldaja Ilmar Kütt.

Teist korda peeti Sakala suvemänge 56 aastat hiljem, 1995. aastal. «Võistlustele olid oodatud kõik Viljandimaa vallad ja linnad. Lisaks neile olid kutsutud endise Sakalamaa osad Põltsamaa linn ja vald ning Imavere vald,» rääkis Kütt.

Alates 1995. aastast on Sakala mängud toimunud iga kahe aasta tagant. Eelmised 2017. aastal võitis suurtest omavalitsustest Viljandi ja väikestest Võhma linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles