Haigla kutsub dementsuse kahtlusega inimesed tantsima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla tahab kasutada vaimsete võimete languse vastu tantsimist. Selleks korraldatakse 12 nädalat pikk kliiniline uuring, et teada saada, kas ja kuidas tants dementsuse vastu aidata võiks.
Viljandi haigla tahab kasutada vaimsete võimete languse vastu tantsimist. Selleks korraldatakse 12 nädalat pikk kliiniline uuring, et teada saada, kas ja kuidas tants dementsuse vastu aidata võiks. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla korraldab kliinilise uuringu, et selgitada teaduslikult, kas grupitreeninguna tantsimine võib pidurdada algfaasis dementsuse arengut või olla lausa tervendava mõjuga.

Haigla on kuulutanud, et otsib kliinilisse uuringusse 55-aastaseid ja vanemaid inimesi, kelle puhul võib täheldada kerget vaimsete võimete langust. Seda langust võib tähele panna kas inimene ise või võivad märgata tema lähedased. «Inimene võib ise tajuda, et on hakanud rohkem unustama või et hakkavad kaduma oskused, mis tal varem olid,» selgitas Viljandi haigla sisekliiniku ülemarst Katrin Põld.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles