Sander Mölder tiksub Muhumaa ja Kariibi saarte vahel

Margus Haav
, reporter
Copy
Saaremaalt pärit Sander Mölder alustas muusikuteed, õppides seitse aastat tšellot. Kuigi nüüdseks tuntakse teda eelkõige DJ-na, ei ole klassikaline muusika tema elust kuhugi kadunud.
Saaremaalt pärit Sander Mölder alustas muusikuteed, õppides seitse aastat tšellot. Kuigi nüüdseks tuntakse teda eelkõige DJ-na, ei ole klassikaline muusika tema elust kuhugi kadunud. Foto: Silver Tonisson

Reedel Esimesel Kirsimäel ja pärimusmuusika aidas peetav õuefestival «Folkloob» toob Viljandisse teiste seas esinema Sander Mölderi, kes esitleb oma viimast kauamängivat «TIKS 071».

Sander Mölder on äärmiselt mitmekesise muusikalise tausta ja põneva käekirjaga helilooja, produtsent ja DJ. Varases nooruses alustas ta tšellomängijana, nüüdseks on ta aga kirjutanud ­ooperi ja muusika balletile ning teinud koostööd ansamblitega Ewert And The Two Dragons ja NOËP. Tema viimase albumi «TIKS 071» peamiseks inspiratsiooni- ja helindiallikaks on olnud folklorist Ingrid Rüütli kokkukogutud Saaremaa ja Muhumaa regivärsilised rahvalaulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles