KredEx jagab korteriühistutele raha

Sakala
Copy
Kortermaja Viljandis Suur-Kaare tänav 49
Kortermaja Viljandis Suur-Kaare tänav 49 Foto: Marko Saarm / Sakala

KredEx alustab tänasest uuenenud tingimustel korterelamute rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõttu. Toetusteks on ette nähtud 17,5 miljonit eurot ning taotlusi võetakse vastu selle summa piires.

Võrreldes eelmise perioodiga on muutunud toetuse määrad, mis lähtuvad suures osas piirkondade rekonstrueerimisaktiivsusest, ühistute laenuvõimekusest ja kinnisvara väärtusest.

Viljandi linnas asuva korterelamu rekonstrueerimisel on toetus 40 protsenti ja maakonnas 50. Varem sama toetust saanud majad seda enam ei saa.

Kui renoveerimisel ei soovita aknaid tõsta samale tasapinnale soojustusega ning ei paigaldata soojustagastusega ventilatsiooni, on võimalik taotleda ka vähem toetust.

Muudatusi on ka miljööväärtuslikel aladel paiknevate ja muinsuskaitse all olevate elamute puhul. Kohaliku omavalitsuse või muinsuskaitseameti väljastatud tingimuste järgi ei pruugi olla võimalik näiteks maja fassaadi soojustamine või akende vahetamine. Selliste hoonete puhul peab toetuse saamiseks parandama energiatõhususarvu klassi vähemalt ühe astme võrra.

​KredEx toetab ka maja kvaliteetseks terviklikuks rekonstrueerimiseks vajalike uuringute tegemist ning esimest korda saab toetust liftide rajamiseks.

Toetust jagatakse igal aastal kindla summa piires. Lisainfot ja täpsemad tingimused leiab siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles