Gümnaasiumist parlamendi poole

Margus Haav
, reporter
Copy
Kristina Kallas (Eesti 200, vasakul), Maria Kaljuste (üksikkandidaat), Urmas Reinsalu (Isamaa), Mihkel Kangur (Elurikkuse Erakond), Erki Savisaar (Keskerakond) ja Marina Kaljurand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) on valmis Euroopasse minema.
Kristina Kallas (Eesti 200, vasakul), Maria Kaljuste (üksikkandidaat), Urmas Reinsalu (Isamaa), Mihkel Kangur (Elurikkuse Erakond), Erki Savisaar (Keskerakond) ja Marina Kaljurand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) on valmis Euroopasse minema. Foto: Marko Saarm

Viljandi gümnaasiumis on tragid noored: nad meelitasid kolmapäeva õhtupoolikuks kuus Euroopa Parlamenti kandideerivat raskekaalupoliitikut kooli debateerima ning presidendi Viljandisse prügi koristama.

Poliitikute kohtumised rahvaga on alati mingis mõttes huvitavad. Silmside on ikka silmside ning valijatega on ikka viisakas kohtuda. Teisalt on europarlamendi valimised Eestis silma paistnud tagasihoidliku osalusprotsendiga ja poliitikutel on tõenäosus valituks osutuda mitu korda väiksem kui näiteks riigikogu valimistel.

Brüsseli pikkadel koridoridel on aga müstiline võime isiksusi lahustada. Nii mõnedki sinna jõudnud särava kõneanni ja terava sotsiaalse soonega rahvateenrid on sinna kadunud nagu kevadisse laukasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles