Kolga-Jaani külje all tuleb taas vanavaralaat (3)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Pildil on 1892. aastal valminud ait,1953. aasta Gaz 67, kuuekümnendatel tehtud trahvopunkt ja Kolga-Jaani vallasilt.
Pildil on 1892. aastal valminud ait,1953. aasta Gaz 67, kuuekümnendatel tehtud trahvopunkt ja Kolga-Jaani vallasilt. Foto: Aivo Jurak

Veski talu peremees Aivo Jurak peab pühapäeval, 26. mail oma koduõuel viiendat Vissuvere käsitöö- ja vanavarapäeva. Mehe sõnul saab laadalt kraami lapitekist sokkideni, lillepostamentidest pitslinadeni ning sepanaelest puukarudeni.

"Vanavara, mida enam ise ei vajata, kannatab kõik müüki tuua," julgustas Jurak kauplejaid ning lisas, et kodumaistele müüjatele pakuvad laadal konkurentsi lätlased ja leedukad. "Kindlasti on kuum kaup nõukogude ajal varuks ostetud tehnikajupid ning vana kohvitops ja napsiklaas leiavad ka uue omaniku."

Et tühi kott ei seisa püsti, leiab toidutelgist nii kala kui liha, pirukatest rääkimata. "Ja et kurk ei kuivaks, on saadaval mitut sorti koduõlut ja head Valtu veini," sõnas Jurak kavalalt.

"Et ülemeelikus meeleolus sõiduisu kaoks, on plaanis ka üks liiklussündmus. Proovime, kas reeglite järgi ettenähtud kilogrammise tulekustutiga on võimalik süttinud autot päästa. Abiks selles ettevõtmises on Kolga-Jaani vabatahtlikud pritsimehed. Kohale tulevad päästjad ja näitavad oma tegutsemist autoavarii korral."

Lisaks muule toredusele näitab Veski talu pere oma linde ja loomi ning kui rahatähed tengelpungas sügelema hakkavad, on võimalik endale küülik, kukepoiss ja kana- või parditibu soetada. Laadalt saab osta roosiistikuid, viljapuid, lilli ning köögiviljataimi.

Kui uskuda korraldajat, lõpeb üritus alles siis, kui viimane auto ja hobune on platsilt läinud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles