Animafilmifestival paisus tänavu rahvusvaheliseks

Margus Haav
, reporter
Copy
Festivali lõpetamisel paari aasta eest võtsid päevases töötoas lapsed animafilmi materjali piksillatsiooni tehnikas üles ning hiljem monteerisid selle kokku.
Festivali lõpetamisel paari aasta eest võtsid päevases töötoas lapsed animafilmi materjali piksillatsiooni tehnikas üles ning hiljem monteerisid selle kokku. Foto: Marko Saarm

Heino Parsile pühendatud kuuendale animafilmifestivalile laekus rohkem kui poolsada filmi kuuest riigist. Filme sai hinnata ka interneti vahendusel ning korraldajate üllatuseks tehti seda enam kui neli tuhat korda.

Festivali korraldaja on mittetulundusühing Tarvastu Kool koostöös Nukufilmi Lastestuudioga. Seekord oldi laulu- ja tantsupeo lainel ning festivali teema oli «Tantsi, tantsi, keeruta, laula, mängi, naerata ...». Rahvusvaheliseks muutus festival tänavu.

«Lisaks Eestile esitati filme Poolast, Portugalist, Bulgaariast, Sitsiiliast ja Kreekast,» rääkis festivali eestvedaja Anne Põldsaar. «Info meie festivalist jõudis nii kaugele läbi Erasmuse projekti ning sellest võeti rõõmsalt kinni. Saadeti filme ja võeti rahvahääletusest osa ning pääseti ka nominentide hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles