Linnavalitsuse kõrval olevast kinnistust pole ikka keegi huvitatud 

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Linnu tänav 4 kinnistu on juba pikka aega uue omaniku ootel. 
Linnu tänav 4 kinnistu on juba pikka aega uue omaniku ootel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnu tänav 4 ja 4a kinnistu ostmiseks ei laekunud mitte ühtegi pakkumist ja hoonestusõiguse seadmise enampakkumine tunnistati taas nurjunuks.

18. aprilli Sakala kirjutas, et linnavalitsusel oli potentsiaalne huviline olemas ja tema soovi järgi tegi linn hoonestusõiguse seadmisele leevendusi. 

Näiteks ehitusloa väljavõtmise tähtaega pikendati 27 kuult 30 kuuni ning hoone valmimise tähtaeg lükati 48 kuult 70 kuuni. Viljandi linnavalitsuse kinnisvara haldusameti juhataja Andres Mägi ütles, et homme antakse linnavalitsuse otsus edasi Lahe Kinnisvara maaklerile ja lepingu järgi peab maakler ostja leidmisega edasi tegelema. 

Kes raekoja kõrval asuva Linnu tänav 4 hoone ostab, saab endale esialgu vaid hoonestusõiguse. Kinnistu saab ta endale osta siis, kui hoone on nõuetekohaselt taastatud.

Tsaariajal koolimajaks ehitatud ning veel 1990. aastatel koolimajana töötanud hoone kuulutati varisemisohtlikuks juba 1970. aastatel. Pärast õhtukooli ja hilisema täiskasvanute gümnaasiumi lahkumist jäi see tühjana seisma.

Linnavalitsuse istungil tunnistati nurjunuks ka Suur-Kaare tänav 33b, Reinu tee 30, Reinu tee 34 ja Reinu põik 5 kinnistu hoonestusõiguse seadmise kirjalik enampakkumine. Huvi ei tuntud ka Järveotsa kinnistute vastu ning nurjunuks tunnistati Vaikuse tänav 18, 20 ja 24 hoonestusõiguse seadmiseks korraldatud elektroonilised enampakkumised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles