Kaks purjus autojuhti lõpetasid arestimajas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi politseinikud tabasid nädalavahetusel kaks purjus autojuhti. Mõlema joove oli sedavõrd suur, et mehed tuli viia kainestuskambrisse, ning nüüd peavad nad karistuse saamiseks kohtu ette astuma.

Ühe purjus juhi tabasid Viljandi politseinikud Põltsamaa lähistel. Laupäeval kell 17 sai politsei ühelt liiklejalt teate, et Tallinna–Tartu maanteel Jõgevamaa piirides sõidab kahtlase sõidustiiliga Opel.

Helistaja sõnul kaldus tema ees liikuv sõiduk pidevalt vastassuunavööndisse, kuni keeras lõpuks Adavere tanklasse. Juhtumile reageeris Viljandi patrull, kes pidas sõiduki Põltsamaa lähedal kinni. Autos oli kaks keskealist meest ning juht oli purjus.

Politseinikud viisid ta arestimajja. Tema sõiduk teisaldati tasulisse parklasse ning juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustati menetlust.

Sama päeva õhtul teatas teinegi tähelepanelik liikleja ohtlikust juhist, kes Viljandi vallas Taari külas Audiga kihutas ning ohtlikke manöövreid sooritas. Teatele reageerinud politseipatrull pidas masina Karula külas kinni ning tuvastas, et selle juht oli raskes joobes.

Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni ning viisid ta kainestuskambrisse.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam kiitis tublisid liiklejaid, kes olid ohtlikku juhti nähes telefoni võtnud ja politseile teada andnud. "On puhas õnn, et hägustatud meele, silmavaate ja aeglustunud reaktsiooniga juhid kedagi oma teekonnal vigaseks või surnuks ei sõitnud,” ütles Sadam. "See aga ei õigusta kuidagi nii vastutustundetut käitumist, nagu seda on purjuspäi rooli istumine."

Sel aastal on joobes juhid Eestis põhjustanud ligi 150 avariid, milles on viga saanud 29 inimest.

Nädalavahetusel oli Viljandi politseinikel kokku 33 väljakutset ning viis neist olid seotud lähisuhtevägivallaga. Kuus inimest viidi arestikambrisse kainenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles