Karksi-Nuia koolipoiss juhib Euroopa jetisõidu meistrivõistlusi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Karksi-Nuiast pärit Mattias Siimann juhib Euroopa jetisõidu meistrivõistlusi.
Karksi-Nuiast pärit Mattias Siimann juhib Euroopa jetisõidu meistrivõistlusi. Foto: Erakogu

Nädal tagasi Portugalis peetud Euroopa jetisõidu meistrivõistluste esimese etapi Runabout GP 4 klassis võitnud 16-aastane Karksi-Nuia noormees Mattias Siimann kerkis selle võiduga kolmest etapist koosnevate tiitlivõistluste liidriks.

Aquabike.ee veebilehel oleva kirjelduse kohaselt algas esimene sõit massilise valestardiga, aga sõitu ei peatatud ning Siimann alustas seda võistlejate rivi lõpust. Kokku startis 14 sportlast.

Iga ringiga möödus Siimann küll konkurentidest, kuid ühel pöördel oli kokkupõrge, tema jett lendas tagurpidi ja ta jäi selle alla. Ta sai küll ruttu taas sõiduki peale ja alustas uuesti konkurentide jälitamist, kuid lõpetas ta kolmandana.

Teises sõidus sai Siimann hea lähte ja juhtis algusest lõpuni. Enne kolmandat sõitu oli etapi üldvõidu saamise võimalus kolmel sportlasel. Siimann tuli teiseks ja sellest etapivõiduks piisas.

Noormees ise leidis, et tema jett oli kogu etapi jooksul väga kiire ning talvine ettevalmistus oli nii hea, et füüsilist jõudu jäi ülegi.

Eestlasele järgnesid Portugalis kolm hispaanlast, rootslane, veel üks hispaanlane ja sakslane.

Mattias Siimanni isa Meelis Siimanni sõnul ei saa talvisel ajal Eestis küll jetiga sõita, kuid üldfüüsilist ettevalmistust saab teha. "Mattias mängib Tuleviku klubis jalgpalli, treenib jõusaalis ja teeb kodus sporti," lausus ta. Tuleviku klubis kuulub Siimann 17-aastaste meeskonda, kes osaleb omaealiste Eesti esiliigaturniiril.

Kui aga jää veekogudelt kaob, käiakse jetiga treenimas Pärnus, Tartus ja Tallinnas.

Mullu maailmameistrivõistlustelt täiskasvanute klassis kolmanda ja Euroopa meistrivõistlustelt neljanda koha saanud Karksi-Nuia noormees teeb järgmise stardi juuni esimestel päevadel maailmameistrivõistlustel.

"Maailmameistrid selgitatakse Itaalias ühe võistlusega ning seal on kindlasti palju rohkem konkurente," sõnas Meelis Siimann. Pärast maailmameistrivõistlusi muutub võistluskalender tihedamaks: Euroopa meistrivõistluste teine etapp on 14.–16. juunini Ungaris ning viimane, kolmas etapp juuni viimastel päevadel Horvaatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles