Partei ei sunni Siim Kabritsat riigikogust lahkuma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Elamisloaskandaali sattunud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) riigikogu fraktsiooni liige Siim Kabrits (pildil) ütles, et poliitilise vastutuse võtmiseks ei ole talle erakonnas survet avaldatud.

Viljandi- ja Järvamaalt parlamenti valitud Kabritsa sõnul ei olegi tal millegi eest vastutust võtta, sest tema osa skandaalis piirdub sellega, et ta oli passiivne kinnisvaraomanik.

«Ma mõistan kindlasti fiktiivsed tehingud hukka ja võin kinnitada, et mina ei ole elamislubade äriga tegelenud,» ütles Kabrits rahvusringhäälingule. «Ma olen selgitused andnud ja kõik on rahule jäänud ning mõistavad, et passiivse kinnisvaraomanikuna ei saa ma vastutada.»

Novembri lõpul selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Vene kodanikele kuuluvate ettevõte ja osaühingute juriidiliste isikute aadresse. Eelmisel laupäeval mõistis IRLi volikogu fiktiivsete elamislubadega kauplemise hukka. Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach lahkusid erakonnast.

«Sakala» andmetel astub Kabrits peatselt IRLi Viljandimaa piirkonna liikmete ette, et anda vastust oma tegude kohta ja veel kord selgitada oma rolli elamislubadega kauplemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles