Haigla süstis nädalaga 206 maakonna õpetajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi haigla nakkustõrje arst ja õde suutsid eelmisel nädalal viie tööpäevaga vaktsineerida nii kollatõve kui B-hepatiidi vastu 206 Viljandimaa õpetajat.

«Võib öelda, et koostöö terviseameti ja Viljandi haiglaga on kujunenud väga tõhusaks,» sõnas Viljandi maavanem Lembit Kruuse. «Sel nädalal on väljasõidud veel mitmesse maakonna piirkonda ning rõõmustav on õpetajate endi aktiivsus: kui keegi ka loobub, on nimekirjas ootel järgmine soovija.»

Esmaspäevaks oli Viljandimaal A-hepatiiti haigestunud 110 inimest. Viimase nädalaga lisandus kolm haigestunut.

Kui esialgu tahtis Viljandimaal end soodustingimustel vaktsineerida lasta 345 õpetajat, siis nüüd on neid ligi nelisada. «Tegelikke soovijaid oleks veelgi rohkem,» teadis Kruuse.

Viljandimaa õpetajad said maavalitsuse ja ravimifirma koostöö kaudu võimaluse lasta end vaktsineerida tavalisest soodsamatel tingimustel. Võimalik oli valida A- ja AB-hepatiidi vastu vaktsineerimise vahel. Vaktsineerides end A-hepatiidi vastu, on esimene doos tasuta. Pikaaegse kaitse saamiseks on poole aasta pärast vaja lasta end uuesti süstida ja siis tuleb õpetajatel doosi eest maksta.

Vaktsineerides kompleksvaktsiiniga AB-hepatiidi vastu, on kaks esimest doosi tasuta. Selle vaktsiini puhul on pikaaegse kaitse saamiseks vaja kolme doosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles