Viljandi gümnaasium pääses aasta kooli võistlusel kümne parema sekka

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasiumi õpilased rebastepäeva pidamas.
Viljandi gümnaasiumi õpilased rebastepäeva pidamas. Foto: Viljandi gümnaasium

Võitjatiitli nimel astuvad Viljandi gümnaasiumi kõrval võistlustulle Neeme ja Järveküla kool ning Kiili, Võru, Elva, Põlva, Tallinna Järveotsa ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium ning Tallinna kunstigümnaasium. Kokku kandideeris aasta kooli tiitlile 54 kooli.

Eesti õpilasesinduste liidu esimees Marcus Ehasoo tõdes, et selle aasta tööd olid eelmise aasta omadega võrreldes kindlasti loovamad ehk tavalist koolitutvustust oli vähem. "Tore oli näha, et enamik koole rõhus oma eripärale. Sellel aastal oli näha rohkem noorte enda initsiatiivi kooli ülesseadmisel, see on ainult positiivne," lisas Ehasoo.

"Aasta kooli" finalistid valis žürii, kuhu kuulusid lisaks Ehasoole Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Silvia Uus Innovest, Urmas Vaino ETV-st ning laulja Inger eelmise aasta võitjakoolist, Tallinna 32. keskkoolist.

6. maist tutvustatakse kahe nädala jooksul finaliste ETV2 noortesaates "Nova".

20. maist näidatakse finaliste ETV hommikusaates "Terevisioon" ning ühtlasi algab sellest kuupäevast rahvahääletus Novaatori portaalis. Võitja kuulutatakse välja 31. mai "Terevisiooni" otsesaates.

"Aasta kool" on teist aastat korraldatav koolide konkurss, et näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes – kohana, kus tegutsetakse ühiselt ka väljaspool õppetööd, hinnatakse koostööd ning valitsevad üksteist toetavad suhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles