Mida teeb Ugala teater suvel?

Sakala
Copy
Andres Noormets ja Ruth Zaporah Viljandis Noore Tantsu Festivalil.
Andres Noormets ja Ruth Zaporah Viljandis Noore Tantsu Festivalil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri suurel laval jõuab juuni lõpus publiku ette Esko Salervo ja Andres Noormetsa perekonnamüsteerium "Ruth". Soome näitekirjanik ja filmistsenarist Esko Salervo on eestlastelegi tuntud Soome jätkusõjast rääkiva ajaloolise filmi "Vaikus" stsenaariumi autorina. Selle töö eest võitis Salervo ka parima stsenaariumi auhinna.

Noormetsaga kahasse kirjutatud näidendi "Ruth" peategelaseks on Maria. Noor naine, kes on sunnitud müüma vanatädilt päranduseks saadud maamaja, et oma umbejooksnud eluga edasi minna. Koos isaga sõidavad nad kinnisvarale müügieelset iluravi tegema, aga koos vana maja uksega avanevad ka ühe perekonna saladused läbi nelja põlvkonna.

Ugala teatri turundus- ja avalike suhete osakonna juht Mari Nurk rääkis, et üks lavastuse üllatustegelasi on Ruth Zaporah – tegevusliku improvisatsiooni meetodi looja, eriline ja ehe etenduskunstnik, kes elab Ameerika Ühendriikides ja on sealse teatriskeene grand old lady. 

"Ugala suurel laval saavad esimest korda teatriajaloos kokku kaks teatrimaailma eri poolustel asetsevat etendamissuunda: Stanislavski koolkonnast välja kasvanud Eesti psühholoogiline teater ja Ruth Zaporah loodud meetod," lisas Nurk.

Koos ameeriklannaga mängivad lavastuses Marika Palm, Rait Õunapuu, Andres Noormets, Luule Komissarov ja Rute Trochynskyi. Lavastust mängitakse ainult viiel korral: 27.–30. juunini ja 7. juulil.

Hiljuti Ugala teatris esietendunud ajalooline metsavennadraama “Etturid” kolib aga suveks naabermaakonda ning jõuab publiku ette Järvamaal Vargamäe lähistel Kukenoosi küünis. Teater mängib “Ettureid” Albus juunis ja augustis kokku kümme etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles