Üks jooksja lõpetas haiglas, mitu vajas turgutust ning väänatud jalad parandamist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Neid, kes finišijoone ületamise järel staadionile pikali vajusid, oli üsna palju. Mõned neist vajasid ka Punase Risti abi. Fotol olevad lamajad said finišikoridorist omal jõul välja ning abi ei vajanud.
Neid, kes finišijoone ületamise järel staadionile pikali vajusid, oli üsna palju. Mõned neist vajasid ka Punase Risti abi. Fotol olevad lamajad said finišikoridorist omal jõul välja ning abi ei vajanud. Foto: Elmo Riig

Mai alguse kohta tavatult sooja ilmaga peetud ümber Viljandi järve jooksul keegi endale ülemäära liiga ei teinud ja raskeid vigastusi ei saanud, kuid ülepingutuse tõttu vajas mõni jooksja ikkagi meedikute abi.

Jooksu peakorraldaja Mati Jürissoni andmetel viidi võistluselt haiglasse üks inimene, kes oli endale jooksuga liiga teinud. Pärast lühikest taastumist ning energiavarude turgutamist lubati ta koju puhkama.

Staadionil vajas Jürissoni sõnul abi mitu lõpetajat, kes kurnatusest finišikoridoris kokku vajusid. Pärast esmaabi andmist olid nad aga võimelised ise staadionilt lahkuma.

Mitu jooksjat tegi rajal jalale viga. Neist tuntuim oli Tiidrek Nurme, kes soost väljudes jalga väänas. Nurme enda hinnangul pole vigastus ülemäära raske, kuid taastumiseks on vaja ikkagi pisut aega. Nurme tänas ka enda selja taga jooksnud Ilja Nikolajevit, kes teda abistas ja aitas raskema vigastuse ära hoida.

Sel hetkel teisel kohal oleva Nurme äpardus röövis pisut aega Nikolajevilt, kes tol hetkel oli kolmandana võitjast sekundi kaugusel, ning sundis rahulikumalt jooksma Roman Fostit, kes konkurendi vigastuse järel loobus liidri püüdmisest.

Mati Jürissoni hinnangul möödus jooks siiski suuremate viperusteta ning ta soovis vigastada saanutele kiiret paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles