Nädalaga sai kollatõve vastase süsti 206 õpetajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi Haigla nakkustõrjearst ja –õde suutsid eelmisel nädalal viie tööpäevaga vaktsineerida nii kollatõve kui B-hepatiidi vastu 206 Viljandimaa õpetajat

“Võib öelda, et koostöö Terviseameti ja Viljandi Haiglaga on kujunenud väga tõhusaks,” sõnas Viljandi maavanem Lembit. “Sel nädalal on veel maakonna mitmesse piirkonda väljasõidud ning rõõmustav on õpetajate endi aktiivsus. Kui keegi ka loobub, siis on nimekirjas ootel järgmine soovija."

Praeguse seisuga on Viljandimaal haigestunud A-hepatiiti 110 inimest. Viimasel nädalaga lisandus 3 haigestunut.

Kui esialgu tahtsid Viljandimaal end soodustingimustel vaktsineerida lasta 345 õpetajat, siis nüüd on neid ligi nelisada. „Tegelikke soovijaid oleks veelgi rohkem,” teadis Kruuse.

Viljandimaa õpetajad said maavalitsuse ning ravimifirma koostöö kaudu võimaluse lasta end tavalisest soodsamatel tingimustel vaktsineerida. Võimalus oli valida, kas ainult A- või ka AB kompleksvaktsineerimise vahel. Vaktsineerides end A-hepatiidi vastu on esimene doos tasuta. Pikaaegse kaitse saamiseks on poole aasta pärast vaja lasta end uuesti süstida ja siis tuleb õpetajatel doosi eest maksta.

Vaktsineerides kompleksvaktsiiniga AB-hepatiidi vastu, on kaks esimest doosi tasuta. Selle vaktsiini kasutamisel on pikaaegse kaitse saamiseks vaja kolme doosi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles