Sündis uus külmarekord

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi viimatine prognoos lähemal ajal selle talve uut külmarekordit ei lubanud, läks vastupidi ning täna hommikul sündis nii Viljandis kui mujal Eestis järjekordne külmatipp.


Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluste osakonna andmeil mõõtis külmapealinn Jõgeva selle talve madalaimaks õhutemperatuuriks -22,3 kraadi. Rekord sündis kella üheksa ja kümne vahel.

Eelmise äärmuse, -21,1 kraadi, oli Jõgeva jaam mõõtnud esmaspäeva hommikul.
Täna hommikul oli alla kahekümne kraadi külma veel Valgas ja Kuusikul, vastavalt -20,6 ja -20,5 kraadi. Kõige soojem ilm valitses samal ajal Vilsandil, kus minimaalne õhutemperatuur ei langenud -4,7 kraadist madalamale.

Lumepinnal oli kõige külmem Valgas, kus termomeetri näit langes -28,5 pügalani.

Viljandi ilmajaam mõõtis talve miinimumiks kella seitsme ja kaheksa vahel -15,7 kraadi. Eelmine, samuti mõne päeva vanune rekord oli -13,7.

Värske ilmaprognoos taas uut külmarekordit ette ei näe, saabumas on hoopiski sula ning madalaim öine temperatuur peaks piirduma kõige enam kümne külmakraadiga.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles