Tulekul on talvine käsitöömess

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrid toovad messile oma kätega valmistatud toredaid tarbeesemeid.
Meistrid toovad messile oma kätega valmistatud toredaid tarbeesemeid. Foto: Elmo Riig / Sakala

16. ja 17. detsembril korraldab Viljandimaa rahvakunstiühing Viljandi spordihoones 16. käsitöömessi. Oma töid tuleb tutvustama ja müüma üle kaheksakümne käsitöömeistri ja talutoidu valmistaja kõikjalt Eestist.

Meistrid toovad müügile kudumeid, ehteid, keraamikat, punutisi, puidust tooteid, vaipu ja palju muud huvitavat, mis on oma kätega tehtud. Pakutakse ka villast lõnga, linast niiti ja kangast, käsitöötarvikuid ja muid materjale, millest iga huviline saab ise midagi luua.

Murese talu toob välja lambanahad ning oma lammaste villast valmistatud kindad ja sokid. Huvitavad on Viljandis tehtud puidust konstruktorid ja Pärnu Maarja-Magdaleena gildi noorte meistrite käe all sündinud esemed.

Lihatooted tuuakse messile Tapalt, leib Saaremaalt, küpsetised Keilast ja mitmesugused talusaadused Tartumaalt. Valikus on astelpajust ja aaloest tehtud joogid, meesaadused ja jõhvikad. Tamme aiandustalu pakub maitsetaimesegusid ning Tsuburka talu tervistavaid teesid ja salve. Mitmekesise toiduleti katavad Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilased.

Õpitubades saab viltida, ehteid meisterdada, valmistada kaarte ja jõulukaunistusi ning vanapaberist põnevaid esemeid. Esimesel päeval on messisaal avatud kella 11—18 ja teisel päeval kella 10—15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles