Turismiarendamine tõi tunnustuse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatepikkune töö tõi Tõnis Kortsule turismiedendaja tiitli.
Aastatepikkune töö tõi Tõnis Kortsule turismiedendaja tiitli. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus Lõuna-Eesti Turism andis aasta parima turismi­edendaja tiitli pikka aega Viljandimaal turismi arendanud Tõnis Kortsule.

Võrus peetud aastakonverentsil tehti teatavaks ka aasta parim turismiobjekt ja turismisündmus. Esimene neist on Ahhaa teaduskeskus Tartus ja teine Valga militaarajaloo festival.

«Tavaliselt on meil kaks preemiat, tänavu kolmanda tunnustusena Tõnis Kortsule antu oli erandlik,» täpsustas sihtasutuse tegevjuht Kätlin Kuznetsova. «Värskelt Tallinnas tööle asunud Korts on meid aastate jooksul väga palju toetanud ning teinud palju siinse turismi arenguks.»

Kuznetsova ütlemist mööda on aktiivsete ametnike eeskuju väga tähtis ning hea näide sellest, et koos teha ja toimetamine on tulus ja kasulik.

Enne auhinnatseremooniat peetud konverentsil võttis sõna Viljandimaa Energia talu perenaine Tiiu Siim, kes kiitis maakonna ettevõtjate, omavalituste liidu ning maavalitsuse koostööd.

«Tema sõnul on tegemist ühe perega ning selle pere loomisel on Tõnis Kortsul suured teened,» kõneles Kuznetsova. «Turismi edendada ei ole kerge. Selles majandusharus on otsest tulu vahel keeruline märgata, ehkki see on kahtlemata olemas.»

Tõnis Korts, kes pärast 15aastast tööd Viljandimaal asus Eesti jahimeeste liidu tegevjuhiks, kinnitas, et ettevõtjate tunnustus ongi kõige tähtsam.

«Turistid jätavad maha arvestatavaid summasid, kuid kaudsed tulud võivad tunduvalt suuremad olla,» lausus ta.

Lõuna-Eesti Turismi sihtasutus on organisatsioon, mis ühendab Jõgeva-, Tartu-, Põlva-, Võru-, Viljandi- ja Valgamaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles