Smartpost pani pakiautomaadid tööle

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestisse pakiautomaatide võrgu rajanud Viljandi ettevõte Smartpost kuulutas mullu suvel alanud testperioodi lõppenuks ja hakkas nüüd teenust kõigile pakkuma.

Smartpost alustas niinimetatud iseteeninduslike postkontorite võrgu rajamist eelmisel aastal ning esimene automaat pandi üles Viljandis Männimäe Selveris. Praeguseks on paigaldatud 31 pakiautomaati ja Smartpost on esindatud kõikides maakondades.

«Võrgu testimine ja pilootprojektid on edukalt läbitud ning nüüd on kõikidel ettevõtetel võimalik meie teenusega liituda,» teatas Smartposti juhatuse esimees Indrek Oolup.

Masin on mõeldud eelkõige interneti- ja postimüügifirmade kauba vahendamiseks. Kui seni pidi tellija minema kauba järele postkontorisse, siis Smartposti abil on tal võimalik see kätte saada lähimast pakiautomaadist. Kontseptsiooni järgi asuvad need kaubanduskeskustes, nii et inimene saab leiba ja piima ostma minnes ka saadetise kätte.

Et tellija kapist ikka soovitud paki võtaks, tuleb talle mobiiltelefonile lühisõnum koodiga, mis avab õige laeka ukse.

Masina tehnoloogia ja tarkvara on välja töötatud Viljandis ning siin pannakse teda spetsiaalselt tellitud osadest ka kokku. Riigikogu algatusel loodud Arengufond pidas leiutist lausa nii tähelepanuväärseks, et valis selle oma esimese investeeringu objektiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles