Kaubanduskeskuse nime eest saab 1000 eurot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb arhitektide loodud eskiisil välja vangla asemele ehitatav kaubanduskeskus, mis valmib järgmise aasta oktoobri lõpuks.
Selline näeb arhitektide loodud eskiisil välja vangla asemele ehitatav kaubanduskeskus, mis valmib järgmise aasta oktoobri lõpuks. Foto: AB MURU JA PERE

Viljandi vangla asemele kaubanduskeskust rajav firma pani välja 1000eurose preemia inimesele, kes pakub uuele ehitisele parima nime.

«Tahame selle keskuse valmimisse kaasata kohalikke inimesi ega soovi, et keegi kusagilt kaugelt otsustaks, mis peaks nimeks saama,» selgitas keskust rajava Eften Capitali projektijuht Toomas Õun.

Nimevõistluse reeglid on lihtsad: see ei tohi olla pikk ja peab olema eestipärane. «Mingeid võõrapäraseid nimesid me ei oota,» toonitas Õun. Pakkumised tuleb saata elektron- või tavapostiga aasta viimaseks päevaks.

Võistluse kuulutas Eften Capital «Sakala» reklaamiküljel välja neljapäeval ja eile hommikuks oli Õuna postkastis nimepakkumisi juba kuuelt inimeselt. Iga inimene võib esitada kolm varianti ning nii oli pakkumisi 15.

Mõni neist on Õuna sõnul äärmiselt kummaline või on esitaja püüdnud nalja teha. «Üks variant on küll selline, mis mulle meeldib,» lisas ta.

Uue aasta algul koguneb neljaliikmeline žürii, kes 16. jaanuariks võitja välja valib. See, kelle pakutud nimi keskusele pannakse, saab preemiaks 1000 eurot. Raha jagub ka teiseks jäänule, tema saab 500 eurot.

Keskuse ehitus on alanud ja see peab valmima järgmisel sügisel. «Sel aastal on plaanis majaga nii-öelda maa seest välja tulla,» rääkis Õun, viidates soovile valmis saada hoone vundamendiosa.

7000ruutmeetrise hoone ehitamine läheb varavalitsemise ettevõttele Eften Capital maksma ligi viis miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles