Kiirabiautojuhid küsivad haiglalt paremat palka

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kiirabiautojuhid küsivad transpordi ametiühingu kaudu haiglalt palgatõusu, haigla omakorda põrgatab palli terviseameti kätte.

Üleeile saatsid transpordi ametiühingusse kuuluvad Viljandi haigla kiirabiautojuhid tööandjale uue kollektiivlepingu projekti, millega nad taotlevad palgatõusu 3.90 euroni tunnis.

Ametiühingu teatel maksab tööandja kiirabiautojuhtidele praegu 3.26 eurot tunnis, kuid terviseamet on ette näinud ja ka tööandjatele välja maksnud raha arvestusega, et kiirabiautojuhtidele makstakse palka 3.90 eurot tunnis.

«Mõned tööandjad, kellega sel teemal rääkinud oleme, on keerutanud, et see 3.90 eurot sisaldab veel muid asju,» lausus transpordi ametiühingu kiirabisektsiooni koordinaator Aare Kübarsepp. Tema ütlemist mööda on terviseamet oma arvestustes lähtunud sellest, et nimetatud 3.90 peaks jääma kiirabiautojuhile palgaks ning ülejäänu eest maksab terviseamet lisaks.

Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee selgitas, et haigla ei ole kiirabi otsene rahastaja, vaid selleks on terviseamet, kes on sõlminud haiglaga halduslepingu.

«Terviseamet on haiglale lepinguga eraldanud kiirabiautojuhtide ehk lepingus  kiirabitehnikute töötasuks 3.26 eurot tunnis, lisaks kuni 20 protsenti, mille arvelt makstakse puhkuste ja haiguste asendamised ning seadusega ettenähtud lisatasud: öiste  ja riigipühade valvete lisatasu ning muu selline. Seega väitele, et terviseamet on kogu selle summa eraldanud ainult põhipalgaks, peab selgitust küsima terviseametilt,» rääkis Valdvee.

Ta lisas, et Viljandi haiglas ühes Suure-Jaani ja Abja brigaadiga on tööl 20 kiirabiautojuhti ja see arv on püsinud viimastel aastatel stabiilsena.

Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe ütles, et terviseamet annab kõikidele kiirabibrigaadi pidajatele iga tehniku ametikoha eest 4.92 eurot tunnis, millele lisandub sotsiaalmaks ja töötuskindlustusmaks.

«Tuleks aga mõista, et tegelik töösituatsioon on brigaaditi alati mõnevõrra erinev,» tähendas ta. «Selles, kui palju standardkulu põhiselt ametikohale eraldatud rahast töötegijale välja makstakse, peavad pooli rahuldavalt kokku leppima ikkagi tööandja ja töövõtja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles