Laadal kõneldakse mulgi keelt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu muuseumi sõprade seltsi liikmed Aili Anderson (vasakul) ja Kristi Tamm ootavad kõiki käsitöölaadale.
Tarvastu muuseumi sõprade seltsi liikmed Aili Anderson (vasakul) ja Kristi Tamm ootavad kõiki käsitöölaadale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üks täna Mustla rahvamajas peetava käsitöölaada tõmbenumbreid on mulgi keele kammer.

«Seda juhendab ajalehtede «Üitsainus Mulgimaa» ja «Tarvastu Teataja» toimetaja Kristi Ilves,» rääkis laada korraldaja, kohaliku raamatukogu töötaja Aili Anderson. Mainitud kambris kõneldakse mulgi keelt ning tutvustatakse selles ilmuvaid väljaandeid, räägitakse mulgi keele ajaloost ja tähtsusest tänapäeval. Samuti saab täita töölehti, mis peaks olema eriti huvitav just lastele.

«Laadal astuvad etteastetega üles kohalikud lauljad ja tantsijad, muu hulgas Mustla rahvamajas ja Kärstnas tegutsevad laulumemmed ja tantsijad,» tutvustas Anderson.

Samuti on avatud käsitöötuba, mida juhendab kooliõpetaja Haja Ojarand. «Sinna on oodatud nii lapsed kui täiskasvanud, et oma kätega jõuludeks kas ehteid või kingitusi valmistada.»

Laadal müüakse koduseid küpsetisi, talutooteid ja käsitööd. Oma kaupa pakuvad Tarvastu piirkonna mahetootjad ja kohalik käsitöökoda, kes aitab korraldada piparkoogiloteriid. «Selleks on nad küpsetanud igas suuruses piparkooke,» tutvustas Anderson.

Laata korraldab Tarvastu muuseumi sõprade selts. See saab teoks omavalitsuse programmi toel, oma panuse annab Tarvastu vald. Andersoni sõnutsi on Tarvastu käsitöölaat kujunenud traditsiooniks, mida peetakse kaks korda aastas, jõulude eel ja maikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles