Klassid teevad loosipakke ja reise

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulukinkide tegemise tava erineb kooliti, kuid enamasti teevad õpilased üksteisele traditsioonilisi loosipakke. Nende hind on kooliti ja klassiti erinev, ulatudes kolmest kümne euroni.

Algklassijuntsud saavad mitmel pool kommipaki. Osa õpilasi käib kingitusele lisaks või selle asemel teatris või jõulumaal. Suuremad klassid korraldavad klassiõhtu või jõululõuna.

Leie kooli huvijuhi Rita Kadaja sõnul teevad õpilased ja õpetajad üksteisele viie- või kuueeurosed loosipakid. «Omavalitsus kingib igale lapsele kommipaki, tavaliselt on see suur, kilogrammine. Pean vajalikuks seda rõhutada, sest on palju omavalitsusi, kus jõulupakke lastele ei jagata,» täpsustas Kadaja.

Tääksi kooli direktor Jaan Hansen ütles, et tema kooli I—IV klassi õpilased saavad paki Suure-Jaani vallavalitsuselt. «Vanemas astmes tehakse loosipakid,» lisas ta.

Mitme maakonna kooli gümnasistid on sel aastal otsustanud, et nad omavahel loosipakke ei tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles