Mõtlematult tekitatud ohtlik olukord. Tulistajaid püüdnud politseinikud tabasid õhkrelvadega alaealised

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandi politsei piirkonnavanem Meelis Lill (vasakul) ja Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam hoiavad käes reede õhtul alaealistelt ära võetud õhkrelvi. Politseiametnikud tunnistasid, et ka lähedalt vaadates näevad need tulirelvade moodi välja.
Viljandi politsei piirkonnavanem Meelis Lill (vasakul) ja Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam hoiavad käes reede õhtul alaealistelt ära võetud õhkrelvi. Politseiametnikud tunnistasid, et ka lähedalt vaadates näevad need tulirelvade moodi välja. Foto: Elmo Riig

Möödunud reedel kella kaheksa ajal õhtul sai politsei teate, et Viljandi lossivaremetes tulistavad noorukid relvadega prügikastide pihta. Kui politseinikud kõrgeima astmega väljakutsele reageerides kohale jõudsid, ilmnes, et viis 14–17-aastast noort on õhkrelvadega tulnud lossimägedesse märki laskma.

Politseinikud võtsid relvad enda kätte hoiule, sest õhkrelvade kasutamine on alaealistele seadusega keelatud. Viljandi patrullitalituse juhi Alar Sadama sõnul on olukord muret tekitav, sest politsei saab teateid, et alaealised kasutavad õhkrelvi, paar korda aastas. Tema sõnul oleks vanematel vaja lastele selgitada, et õhkrelv võib kaasa tuua ohtlikke olukordi ning see ei ole mänguasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles