Ehitaja lammutab vanglat edasi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänava äärse hoone lammutamine oli eile jõudnud lõppjärku. Majast jääb alles vaid fassaad.
Tallinna tänava äärse hoone lammutamine oli eile jõudnud lõppjärku. Majast jääb alles vaid fassaad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnajuhid muutsid vangla kinnistu planeeringut sel määral, et sinna kaubanduskeskust ehitav firma ei pea kaht punastest tellistest hoonet täies mahus säilitama.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul pole Tallinna tänava äärse hoone lammutamine detailplaneeringuga vastuolus. Tema ütlemist mööda andsid linnajuhid selleks loa mitu kuud tagasi, kui algas hoone projekteerimine.

Uue korra kohaselt peab ehitaja Tallinna tänava äärsest tellismajast alles jätma vaid fassaadi ja kasutama lammutamisest saadud kive ehitatava keskuse fassaadi jätkamiseks. Kõnealuses majas asusid vangla töötamise ajal arstiruumid ja kabinetid.

Teine hoone, mis lammutajatest püsti jäi, oli kasutusel vangide eluruumina. Lisaks kongidele asus seal jõusaal. See hoone peab säilima ning uue keskuse omanik on lubanud selle kerkiva ehitisega siduda.

Kaubanduskeskus läheb maksma ligi viis miljonit eurot ja peab valmima järgmise aasta hilissügisel. Sinna tuleb paarkümmend kauplust või teenindusasutust ning suurima ruumi saab enese kätte Rimi hüpermarket.

Kaubanduskeskuse omanikud kuulutasid sel nädalal välja keskuse nime võistluse. Iga inimene võib välja pakkuda kuni kolm nime ning võitjat premeeritakse 1000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles