Tanel Leok napsas Viljandimaal teisegi võidu

Priscilla Õmblus
Copy
Karksi-Nuias sõideti Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus kuninglikus MX1 klassis võttis pärast põnevaid võidukihutamisi etapivõidu Tanel Leok (1).
Karksi-Nuias sõideti Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus kuninglikus MX1 klassis võttis pärast põnevaid võidukihutamisi etapivõidu Tanel Leok (1). Foto: Motostart Photography

Nädal pärast Mulgikrossi sõideti Karksi-Nuias Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus kuninglikus Monster Energy MX1 klassis võttis pärast põnevaid võidukihutamisi etapivõidu Mulgikrossil võidutsenud Tanel Leok. Kohalikest krossipoistest teenisid parimad kohad masinaklassis 65 cc viiendaks tulnud Timo Tjorven Teesalu ja klassis 85 cc end seitsmendaks sõitnud Romeo Pikand.

Eesti mootorratta föderatsiooni teatel peeti Monster Energy MX1 klassis maha viimaste aastate ühed põnevamaid sõidud ja osalejaid oli üle 20. Esimeses sõidus haaras liidrikoha eestlastele väga tuttav Läti sõitja Matiss Karro, kelle taga kihutasid väikeste vahedega Tanel Leok, Harri Kullas ja Gert Krestinov. Neljandal ringil lätlase hoog rauges ning temast möödusid järjest Leok, Kullas ja Krestinov. Eestlased kihutasid konkurentidel eest ning Leok suutis külma närvi säilitada ja sõidu poolteise sekundiga Kullase ees võita. Krestinov jäi omakorda teisest kohast pool sekundit maha. Karro järel mahtusid esikuuikusse veel Karel Kutsar ja Indrek Mägi.

Karro võitis ka teise stardi ning teiseks asus Kutsar, kelle taga olid kohe Leok ja Kullas. Avaringil möödus Kullas ühe kurviga nii Leokist kui Kutsarist ning pidas seejärel Karroga maha ülipõneva duelli, kus liider vahetus mitu korda. Kullas, kes terve päev väikse haiguse käes vaevles, tõusis lõpuks liidriks, aga siis tuli tal Leok ja Krestinov mööda lasta ning natuke hiljem ta kukkus ühel suurel hüppel ja katkestas sõidu. Krestinov püsis Leokil sabas mitu ringi, kuid sõidu teises pooles libises Leok siiski eest ja võttis lõpuks kindla võidu. Kutsar omakorda heitles Karroga, suutis lõunanaabri alistada ja oli kolmas. Mägi oli seekord viies ja avasõidus seitsmendaks jäänud Andero Lusbo kuues.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai esikoha Leok (50 punkti) Krestinovi (42) ja Kutsari (36) ees.

Kohalikest sõitjatest kaitses kodulinna au Jaanus Koval, kes tuli kokkuvõttes 15. kohale.

MX2 klassi avasõidu võitis ülivõimsalt Priit Rätsep. Alguses Rätsepa tempos püsinud Jörgen-Matthias Talviku kukkus aga avaringil ja langes seitsmendaks, kuid suutis marulist tempot tehes end siiski teiseks sõita. Kolmandana ületas lõpujoone Tamur Talviku.

Teises sõidus haaras liidrikoha Jörgen-Matthias Talviku. Seekord oli Rätsepa kord viga teha ning see juhtus samas kohas, kus Talvikul esimeses sõidus. Rätsep suutis end küll kiirelt koguda ja oli peagi liidril sabas, kuid seekord suutis noorem konkurent oma edu hoida ja esikoha võtta. Esiduo järel lõpetas seekord sõidu avasõidu neljas venelane Svjatoslav Pronenko.

Tänu teisele sõidule sai etapivõidu Talviku, kes kogus Rätsepaga võrdselt 47 punkti, Pronenko astus 38 punktiga pjedestaali madalaimale astmele.

Samades sõitudes osalenud MX125 klassis võidutses soomlane Sampo Rainio, kes edestas mõlemas võidukihutamises Martin Michelise ja Romeo Karu.

85cc esimese sõidu võitis kindlalt Mikk Martin Lõhmus, talle järgnesid Tristan Uiga ja Joosep Pärn. Teises sõidus tõusis Lõhmus kiirelt Uigast mööda, kuid siis ebaõnnestus tal üks hüpe ja ta pidi sõidu pooleli jätma. Uiga asus küll liidriks, kuid pidas seejärel maha korraliku duelli avasõidu viienda lätlase Kirils Maslovsiga ning tema edu lõpujoonel lõunanaabri ees oli napp sekund. Kolmas oli taas Pärn. Etapi võitis Uiga, teine oli Pärn ja kolmas Maslovs.

Klassis 65cc ei leidunud vastast Gregor Kuusele, kes võitis ülivõimsalt mõlemad sõidud. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Kaspar Uibu ja Robin Raudsepp, kes oli sõitudes viies ja teine.

Selles klassis oli stardis ka palju kohalikke krossipoisse. Neist parimana sõitis end viiendaks Karksi Racing Teami esindav Timo Tjorven Teesalu. Sama klubi liige Tõnu Kaspar Teesalu oli üheksas ja Viljandi motoklubi esindav Marten Raud 17.

Veteranide etapivõidu sai esimeses sõidus teiseks jäänud, kuid viimase sõidu võitnud lätlane Raivo Freibergs. Avasõidu liider Heigo Lauren kukkus teises sõidus, ei saanud kohe tsiklit käima ning pidi selles sõidus leppima kolmanda kohaga. Kokkuvõttes oli ta teine. Pjedestaali madalaim aste kuulus sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Tarmo Jaasi-Tammele.

Ainsa Eesti karikavõistluste klassina olid stardis MX Hobi klassi sõitjad ning selles võitis mõlemad sõidud Timmo Mõts. Teise koha sai Mikk Erm ja kolmanda Markus Külaviir. Hobiklassis oli kohalikest parim kodurajal sõitnud Timmo Metsaroos Karksi Racing Teamist.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp peetakse järgmisel nädalal Lätis Apes, kus asuvad oma hooaja esimesi punkte jahtima külgvankritega rattad ja quadracer'id. Maarjamaa pinnal jätkuvad Eesti meistri- ja karikavõistlused 25. mail Tihemetsas, kus võistlevad ainult külgvankritega rattad ja quad'id. Soolotsiklite järgmine Eesti meistri- ja karikavõistluste etapp tuleb 6. juulil Pärnus, kus võisteldakse ka Balti ja Läti meistrivõistluste punktide nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles